Verifone maksupäätteiden liittäminen KASÖÖRI.NET 2016 ohjelmaan

Posted on Posted in Ohjeet

Tässä ohjeessa kuvataan miten Verifone:n Yomani tai VX820 maksupääte liitetään KASÖÖRI.NET ohjelmaan.

Tilaa maksupääte KASÖÖRI.NET myyntipalvelun kautta ! Samassa yhteydessä tarkistetaan tarvittavat sopimukset. Pääte toimitetaan suoraan Verifone:lta asiakkaalle. Halutessanne, voitte tilata myös maksullisen asennuspalvelun PS Software Oy:ltä, joka sisältää päätteen fyysisen asennuksen kalusteisiin. Työ tehdään tuntiveloituksella.

Mikäli haluatte asentaa päätteen itse, onnistuu se helposti noudattamalla näitä ohjeita.

Yomanin pääte kytketään tietokoneeseen USB liittimen kautta. Tätä varten tulee tietokoneeseen asentaa USB ajuri joka simuloi tietokoneeseen COM  portin. Ajuri on ZIP paketissa jonka voi ladata tästä linkistä. Avaa ZIP paketti, ja suorita sieltä omalle käyttöjärjestelmällesi laadittu asennusohjelma, asennusohjelman nimi on justdoit.bat ja se löytyy käyttöjärjestelmäkohtaisesta kansiosta. Tämä pitää tehdä ennenkuin pääte kytketään tietokoneeseen ! Yomanin pääte saa virran USB väylän kautta, joten se tulee kytkeä lisäksi ainoastaan Ethernet-kytkimeen verkkoyhteyttä varten. Kun kytket päätteen tietokoneeseen, tulee se pitää jatkossa kytkettynä aina samaan USB-porttiin ! Kiinnitä huomiota, minkä COM portin pääte saa käyttöönsä sillä sitä tarvitaan hetken kuluttua.

Näyttökuva 2016-07-25 kello 17.37.49
Esim Windows 10 käyttöjärjestelmässä, oikea justdoit.bat löytyy win10-serial-driver-sha2 kansiosta.

VX820 pääte kytketään tietokoneen fyysiseen COM porttiin. Mikäli tietokoneessa ei sellaista ole, tulee hankkia erillinen USB-COM adapteri. Adapterin mukana tulee tarvittava ajuri jolla sen saa toimimaan Windows käyttöjärjestelmissä. VX820 pääte tarvitsee kytkeä myös mukana toimitettavaan virtalähteseen ! Jos käytät USB-COM adapteria, kiinnitä huomiota minkä portin se saa käyttöönsä !

Kun maksupääte on liitetty tietokoneeseesi, tulee KASÖÖRI.NET:lle vain kertoa missä COM portissa pääte on. Tämä tapahtuu Asetukset-Maksukorttien käsittely linkin kautta.

kasoori-verifone-asetukset

Tapahtumalokin tallentaminen on valinnaista. Sitä tarvitaan lähinnä mikäli halutaan tehdä vian selvitystä. Kun asetukset on tehty, kannattaa testata yhteys maksupäätteeseen. Testi onnistuu vasta kun asetukset on kerran tallennettu, eli sivulta on poistuttu ja tultu takaisin.

Vastaa